Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pork Wellington

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Min egen variant av beef wellington. Nästan lika gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att putsa fläskfilén och skär den i 4-5 bitar beroende på storlek. Stek och krydda som du brukar göra med fläskfilé (jag använder enbart salt och vitpeppar). Lägg åt sidan och låt svalna.
  2. Kavla ut smördegsplattorna tunna och så att dom täcker runt varje filébit. Lägg en skinkskiva på varje platta och pensla på med senapen (efter tycke och smak). Placera köttbitarna på skivorna och svep in dom in degen. Helst utan att degen går sönder för då läcker köttsaften ut och dom blir degiga och inte frasiga. Tänk även på att undersidan ska helst vara "tät" med.
  3. Pensla knytena med ett uppvispat ägg och riv över parmesanen (alt. rostade sesamfröna). Placera mitt i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter eller tills dom fått en fin färg.
  4. Tag ut och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.