Kubb tillhör en av mina favoritbakverk. Här kommer ett recept som bla. innehåller vaniljsåspulver. Läs mina tips och råd under receptet.
Instruktioner
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt det mjuka smöret och blanda väl.
Häll i grädden, äggen och bittermandelsolja.
Arbeta snabbt ihop en deg. Tillsätt mer mjöl om degen känns kladdig.
- Forma degen till en rulle med mjölade händer.
Skär rullen i ca: 20 bitar.
Doppa bitarnas snittyta i pärlsocker och lägg dem på bakpappersklädda plåtar.
- Grädda kubbarna mitt i ugnen i 250º i ca: 8-12 minuter.
- Låt svalna under bakduk.
- Tips: Smaka ev. av med mer bittermandelsolja.....Den nya oljan från Dr.Oetker kan ha svag smak. Och en kubb ska verkligen smaka kubb.
Lycka till.
Publicerat den
15 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
JÄttegoda och verkligen porösa. Mycket godare än de traditionella. Tack för detta recept!
Supergoda och väldigt lätta att göra. Fick även högsta betyg av sambon som älskar kubb! Hade dock lite svårt att dosera mängden vaniljsåspulver då jag använder storpack, men jag höftade till lite och det blev ju gott! Tack för receptet!
Hej, tack för ett fantastiskt recept. Här bakas kubb så det står härliga till nu, dom har gjort stor succé. Full pott i betyg för dom.
Det vaniljsåspulver jag använder, och som jag tror är ett av de vanligaste (?), Ekströms, är förpackat i påsar om 45 gram, så jag undrar vad det är för sort du brukar använda? Vänliga hälsningar!
Älskar detta recept och bakar dessa kubbar lite då och då. Har kommenterat tidigare men tycker att de förtjänar mer beröm!