Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Porösa vaniljkubbar

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Kubb tillhör en av mina favoritbakverk. Här kommer ett recept som bla. innehåller vaniljsåspulver. Läs mina tips och råd under receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt det mjuka smöret och blanda väl. Häll i grädden, äggen och bittermandelsolja. Arbeta snabbt ihop en deg. Tillsätt mer mjöl om degen känns kladdig.
  2. Forma degen till en rulle med mjölade händer. Skär rullen i ca: 20 bitar. Doppa bitarnas snittyta i pärlsocker och lägg dem på bakpappersklädda plåtar.
  3. Grädda kubbarna mitt i ugnen i 250º i ca: 8-12 minuter.
  4. Låt svalna under bakduk.
  5. Tips: Smaka ev. av med mer bittermandelsolja.....Den nya oljan från Dr.Oetker kan ha svag smak. Och en kubb ska verkligen smaka kubb. Lycka till.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • bakmimmi 24 augusti 2009

    JÄttegoda och verkligen porösa. Mycket godare än de traditionella. Tack för detta recept!

  • Corellis 5 september 2009

    Supergoda och väldigt lätta att göra. Fick även högsta betyg av sambon som älskar kubb! Hade dock lite svårt att dosera mängden vaniljsåspulver då jag använder storpack, men jag höftade till lite och det blev ju gott! Tack för receptet!

  • Maltemodig 11 december 2009

    Hej, tack för ett fantastiskt recept. Här bakas kubb så det står härliga till nu, dom har gjort stor succé. Full pott i betyg för dom.

  • Klimpaso 19 mars 2010

    Det vaniljsåspulver jag använder, och som jag tror är ett av de vanligaste (?), Ekströms, är förpackat i påsar om 45 gram, så jag undrar vad det är för sort du brukar använda? Vänliga hälsningar!

  • bakmimmi 17 oktober 2012

    Älskar detta recept och bakar dessa kubbar lite då och då. Har kommenterat tidigare men tycker att de förtjänar mer beröm!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.