Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Porterbiffar med enbär och svarta vinbär

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God variant på porterstek.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula brödet i små bitar och smula ner löken. Slå på mjölken och rör till en slät massa. Arbeta samman ordentligt med övriga ingredienser. Låt helst stå och dra i 30-60 minuter. Forma färsen till biffar och stek dem.
  2. Stek krossade enbär i lite smör tills de doftar. Slå på saft, vatten, porter och kalvfond. Låt sjuda upp. Lägg ner biffarna och låt puttra i ca 10 minuter. Vänd biffarna ett par gånger under tiden. Slå på lite mer vatten om det behövs.
  3. Ta upp biffarna och red av såsen med maizena. Smaka av med peppar och salt. Lägg tillbaka biffarna och servera genast med kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lennart_58 11 augusti 2009

    Ska äta din rätt igen på söndag, förlåt att jag glömde ge dig betyg första ggn jag avnjöt den, aaaahh, full pott. Lennart.

  • puntella 18 november 2016

    Gar inte att köpa porter här. Nagon idee pa annat öl man kan använda?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.