Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Porterbräserad fläskfilé.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Kan serveras både varm och kall!

Ingredienser

Instruktioner

Putsa köttet. Skär löken i klyftor. Dela vitlöken. Bryn köttet väl runt om i en stekgryta. Salta och peppra. Stick en stektermometer i den tjockaste delen. Häll över porter, saft, kalvfond och soja. Tillsätt kryddorna. Lägg på ett lock och låt filén sjuda till 67 grader, ca 10 min. Ta upp och lägg åt sidan så länge. Sila ner skyn i en ren kastrull. Häll i grädden och sjud ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera köttet med pressad potatis, lättkokta sockerärter och vinbärsgelé.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Brandman 16 februari 2011

    Ska man bryna löken och vitlöken tillsammans med köttet? Förstod inte riktigt var lökarna skulle vara.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.