Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Porterfärs

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den här var det längesen jag gjorde, men den är himla god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda havregryn, mjölk och kryddor. Låt svälla i 10 minuter. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta färsen ordentligt i 4-5 minuter. Smörj en kastrull eller emaljerad gryta.
  2. Forma färsen till en limpa i den. Släta till ytan med en kniv som först sköljts i vatten. Koka upp lagen i en kastrull. Sätt grytan över värmen och häll lagen försiktigt över limpan. Sjud på svag värme ca 50 minuter. Vänd eventuellt limpan efter halva tiden. Låt köttet svalna i lagen.
  3. Ta upp köttet och skär det i 1 cm tjocka skivor som läggs på ett serveringsfat. Koka ihop lagen något. Sila och mät mängden. Vispa ut mjölet i grädden och vispa ner redningen i den heta skyn. Låt såsen koka 3-5 minuter. Servera med kokt potatis, broccoli och svartvinbärsgelé.

Kommentarer (2)

  • dalbrech 19 augusti 2008

    Det här är en av mina storfavoriter, kul att hitta den här. Maffigt mättande mat.

  • Anntorn 14 november 2008

    Jättegott, vilken god sås, mums Alla i familjen tyckte den var underbar

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.