Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Portergryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Istället för stek. Inte lika tidsdödande, men mycket godare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär skalad lök och morötter i klyftor och bitar. Varva ner köttet i en gryta med lök, morötter och kryddor. Tillsätt buljongtärningen, soja, porter och saft, låt koka upp.
  2. Låt köttet småputtra mört under lock ca 50 min - 1 tim.
  3. Provsmaka en bit och späd skyn med lite buljong eller vatten om så behövs. Sila upp allt. Gör en redning på vetemjöl och vatten.
  4. Låt allt koka ca 5 min. Tillsätt ev. lite grädde. Häll tillbaka köttet och det övriga i buljongen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pullan21 23 maj 2011

    Riktig god. Kommer att göra den flera gånger!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.