En mustig köttgryta är alltid gott.
Instruktioner
- Lägg kött och vetemjöl i en plastpåse skaka om så¨att köttet täcks med mjöl.
Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna och bryn köttet i omgångar, tillsätt mer smör efterhand. Lägg köttet i en gryta.
- Häll porter över köttet, tillsätt buljongtärningar,kryddor och vitlök. Låt småputtra under lock minst 45 minuter, tills det nästan är klart.
- Skala morötter, palsternackor och skär dem i tjocka skivor. Läggg ner i grytan och låt koka ytterligare 15 minuter. Lägg ner oliverna. Smaka av med ev mer salt.
Publicerat den
2 februari 2010
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för det receptet.Grytan blev mycket god och omtyckt av alla gäster vid söndagsmiddagen. Jag hade nästan 2 kg nötbog och högrev, vilket visades kräva största syltkitteln, och resulterade i minst 12 portioner. Rekommenderas på det varmaste. /Ingvar