Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Porterkokt Köttfärslimpa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett annorlunda sätt att göra köttfärslimpa på. Tanken är att det ska likna en porterstek eftersom såsen blir så god.

Ingredienser

Instruktioner

Kör Ströbröd, lök, vatten och vitlöksklyftor i matberedare så att allt blir som en tjock gröt. Låt stå och svälla ca 1 timme, blanda i salt och peppar. Under tiden ströbrödet står och sväller: blanda ihop delarna till spadet i en egen bunke Blanda i köttfärsen och knåda ihop till en smet antingen med händer, en träslev eller en elvisp med degkrokar. Forma smeten som ska vara ganska fast till en boll och lägg i bottnen på en gryta eller kastrull. Häll på spadet, låt sjuda ca 1 timme Ta upp köttfärslimpan ur spadet Sila av spadet, använd det som grund för att göra sås av. Serveras med Potatis, sås och Svartvinbärsgelé

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.