Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Jag brukade använda mer grädde, men det är en smaksak . Beräknade alltid tiden själv till steken ca 1,5 - 2 timmar. Så gott men tyvärr så tål jag inte denna delikatess längre pga min matallergi.

Ingredienser

Instruktioner

Stick en termometer i köttet så att spetsen hamnar i mitten och röret är dolt Koka upp vinbärssaft, porter och soja Tillsätt lök och enbär plus buljongtärningar Lägg ned köttet och sjud sakta under lock till termometern visar 75 grader Ta kastrullen från värmen Sätt den på ett "kallt" underlag t ex den rostfria diskbänken Låt steken stå i skyn under lock i 15-20 minuter Tag upp steken, sila skyn och vispa med vispgrädde och vetemjöl Koka i 5 minuter Smaka av såsen och severa den till det uppskurna köttet

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • jenny83 4 mars 2008

    gud vad gott det blev. jag tog lite extra grädde som du hade skrivigt.

  • Glitterfia 29 mars 2008

    Det receptet har jag också =) Kan bara skriva under på att det är ett kanonrecept. Jag använder också mer grädde i min sås. Har just nu porterstek i en kastrull. Supergott, längtar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.