Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Porterstek

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Såsen är helt underbar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp portereller öl, saft, soja, buljongtärningar,kryddor samt lök och skivad morot i en kastrull som kommer att rymma köttet.
  2. Torka av köttstycket och lägg det i grytan. Det är bra om köttstycket får ligga trångt och kokspadet åtminstone når halvvägs upp på köttet.
  3. Koka sedan i 30 minuter under lock. Vänd det och stick ned en kötttermometer mitt i köttet. Koka alla ingredienser tills köttets innertemperatur är 72 grader.
  4. Låt gärna köttet ligga kvar i spadet i 15–20 minuter.
  5. Sila av kokspadet och mät det. Späd med vatten till 7 dl.
  6. Vispa ut mjölet i ungefär hälften av grädden till en slät smet.
  7. Häll spadet, mjölredningen och grädden i en kastrull och koka upp under omrörning och låt puttra några minuter.
  8. Servera köttet i tunna skivor med såsen, kokt potatis samt kokta morötter, haricots verts eller andra favoritgrönsaker.
  9. En klick svartvinbärsgelé är också gott till.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Crille68 31 januari 2010

    Mkt gott recept! Vi skippade enbären då en i familjen inte gillar dessa men jag tror att det vore gott... ;) Köttet vi hade var en rådjursstek = mums! Såsen blev gudomlig!

  • Crille68 31 januari 2010

    Mkt gott recept! Vi skippade enbären då en i familjen inte gillar dessa men jag tror att det vore gott... ;) Köttet vi hade var en rådjursstek = mums! Såsen blev gudomlig!

  • monicadanell 25 december 2011

    Tack för ett super god porterstek och såsen var så god kommer att göra den igen 5 solklara poäng från mej monica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.