Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En klassisk rätt som alltid går hem.

Ingredienser

Instruktioner

Häll porter, vinbärssaft och soja i en gryta. Lägg i kryddor,buljongtärningar, ituskurna vitlöksklyftor och gul lök delad i stora bitar. Låt koka upp. Lägg i köttet och låt alltsammans sjudaunder lock i ca 11/2- 2 timmar.Vänd steken efter halva tiden. Tag sen grytan från värmen och låt steken ligga i skyn ca 20 minuter innan den skärs upp. Gör såsen. Vispa ut mjölet i grädden och vispa ner det i den varma skyn. Låt såsen koka 3-5 minuter. Servera med kokt potatis,en god sallad och vinbärsgele.

Liknande recept

Kommentarer (15)

  • lennali 9 januari 2008

    Hej Liliane, du kan sluta skaka i knäna, det var underbart gott med din Porterstek och såsen (herregud) när köttet tar slut kan man leva på sås och potatis.

  • Kicki8 12 juni 2008

    Detta är en av mina favoriträtter.Går alltid hem.Går bra att förbereda servera köttet kallt och värm bara såsen. (Brukar sila skyn) Tips förvara kött och sås separat(om det blir något över)

  • gottgris 21 september 2008

    Det här receptet är suveränt. Såsen kan man sitta o äta med sked. Jag brukar utesluta vitlöken.

  • marlenef 30 maj 2009

    jag har lagat porterstek i snart 20 år, och det går hem hos alla. mitt minsta barnbarn olle 6år har porterstek som sin favoriträtt. han vill dricka såsen så god är den. sen kan vem som helst laga den, du behöver inte ha några kunskaper alls, man kan inte misslyckas

  • nicce12 10 juni 2009

    Tack för receptet - gjorde det i Tryckkokare med 1,3 kilos rostbiff, körde i 2 ggr 15 minuter (för att vända på den) blev smultert med lagomt rosa i mitten! Mvh, Niclas

  • AnnaSv 11 augusti 2009

    Skrev just en kommentar men vet inte om den försvann i cyberrymden? Vad jag ville säga var: Tack för ett fantastiskt recept! Det blev supergott, bland det godaste jag ätit, och så enkelt att göra! Tusen tack!

  • monicadanell 25 december 2009

    Hej vännen vilken super god porter stek och lätt att göra kommer att forsätta att göra den 5 poäng till dej monica

  • malinh_84 10 oktober 2010

    Tack för receptet! Sååå gott!! Det blev vår "söndagsstek" idag :)

  • krakbengt 12 november 2010

    Hej Har gjort denna ett par ggr. nästan exakt lika, tar dock mera vitlök (älskar vitlök). Sedan så stekar jag till kötten innan, bara så det får en fin yta. /Bengt

  • michaelaeklind 4 december 2010

    Himmelskt god sås blev det. Kanon recept, väldigt enkelt recept att följa och hur gott som helst.

  • OSTRON 10 november 2011

    Porterstek har vi serverat sedan lång tid på mitt fd. jobb. Är väldigt gott med sellerimos,stekta hela champinjoner o charlottenlök

  • flabban 2 januari 2012

    Exakt det här receptet har jag letat efter. Det är suveränt gott, kan varmt rekommenderas. Tack för receptet. Betyg 6 av 5 möjliga.

  • ELVYIREN51 22 november 2012

    Hej jag lagade portersteken igår , den var helt fantastiskt god vi var 4pers och allt tog slut. Såsen smakade bara mer av också.Den här rätten kommer jag att göra fler gånger ! hälsning och tack från Irén

  • ebbass 4 april 2013

    Jättegod men vill komma med ett litet tips, skär upp köttet när det är klart o lägg tillbaka det i den färdiga såsen så blir köttet mycket godare. Brukar göra så o ha en laddning i frysen.

  • tinal494 18 december 2016

    Väldigt gott och bra recept. Rekommenderas.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.