Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Porterstek

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Så enkel att göra och så god. Lovar att gästerna blir imponerade! Görs på benfri stek av älg eller nöt.

Ingredienser

Instruktioner

1. Välj en gryta där köttet kommer att ligga "lite trångt". 2. Klyfta löken och dela vitlöken. Lägga alla ingredienser utom köttet i grytan och koka upp. 3. Lägg ner köttet och småkoka/sjud i ca 30 minuter. Vänd på köttbiten. 4. Om du har en köttermometer för kokning så stick in den i tjockaste delen av köttet. Annars kan du räkna med drygt 1,5 timmar tills temperaturen i köttet är 75 grader. 5. Låt köttet kallna i sitt spad. Minst 30 minuter, men gärna över natten. 6. Sila ner skyn i en stor kastrull - det ska bli MYCKET sås! Späd med vatten om det behövs så det blir 8 dl. 7. Red med grädde/mjölblandning och koka sakta i 3-5 minuter. Någon kryddning behövs inte - den smakar massor! 8. Skiva köttet ganska tunt, lägg i ett varmt djupt fat och häll på den heta såsen. 9. Färdigt att servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.