Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Gott med pressad potatis och en grönsallad.....och mycket av den såååå goda såsen....=)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Välj en gryta så att kött med termometer precis får plats. Häll i porter, svartvinbärssaft och soja. Lägg i kryddor, buljongtärningar, ituskurna vitlöksklyftor och gul lök delad i stora bitar. Koka upp. Stick in en köttermometer i köttet så at spetsen kommer i den tjockaste delen.Hela röret bör vara inne. Lägg ner köttet i porterblandningen. Låt alltsammans sakta sjuda under lock. Vänd på steken en gång under tillagningen. Tag grytan från värmen när innertemparaturen är 75 grader efter 1 - 1/2 timme (undantag ytterlår till 85 grader ca 1 3/4 timme). Låt steken ligga ca 20 minuter iskyn innan den skärs upp.
  2. Gör såsen på skyn från grytan.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • sockerlotta 15 oktober 2008

    Mycket gott!!!

  • jimboz 17 september 2009

    Denna har jag gjort jag vet inte hur många gånger ,den är så god att jag brukar drömma om det...........:)

  • jimboz 17 september 2009

    Jag vill bara påpeka att 1 Kg kött till 8 personer är väldigt snålt , dubbla det så kanske det blir matlåda till jobbet också..Blir det något över så kan du ge mig det annars :)

  • moniq72 23 oktober 2009

    Mycket uppskattat av hela familjen!!

  • Gul13 20 september 2010

    Bugar och tackar för ett jättegott recept.

  • tosing 24 september 2011

    Kanon Gott ! Såsen är helt klart drickbar Det är något att längta efter.... Har förmedlat det vidare till mina grannar

  • OSTRON 11 november 2011

    På mitt fd. jobb serverade vi steken med sellerimos,helstekta champinjoner och stekt charlottenlök. Mums.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.