Gott med pressad potatis och en grönsallad.....och mycket av den såååå goda såsen....=)
Instruktioner
- Välj en gryta så att kött med termometer precis får plats.
Häll i porter, svartvinbärssaft och soja.
Lägg i kryddor, buljongtärningar, ituskurna vitlöksklyftor och gul lök delad i stora bitar.
Koka upp.
Stick in en köttermometer i köttet så at spetsen kommer i den tjockaste delen.Hela röret bör vara inne.
Lägg ner köttet i porterblandningen.
Låt alltsammans sakta sjuda under lock. Vänd på steken en gång under tillagningen.
Tag grytan från värmen när innertemparaturen är 75 grader efter 1 - 1/2 timme (undantag ytterlår till 85 grader ca 1 3/4 timme).
Låt steken ligga ca 20 minuter iskyn innan den skärs upp.
- Gör såsen på skyn från grytan.
Publicerat den
5 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket gott!!!
Denna har jag gjort jag vet inte hur många gånger ,den är så god att jag brukar drömma om det...........:)
Jag vill bara påpeka att 1 Kg kött till 8 personer är väldigt snålt , dubbla det så kanske det blir matlåda till jobbet också..Blir det något över så kan du ge mig det annars :)
Mycket uppskattat av hela familjen!!
Bugar och tackar för ett jättegott recept.
Kanon Gott ! Såsen är helt klart drickbar Det är något att längta efter.... Har förmedlat det vidare till mina grannar
På mitt fd. jobb serverade vi steken med sellerimos,helstekta champinjoner och stekt charlottenlök. Mums.