Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mmmmm, ja, det är såsen som är så otroligt ljuvlig i denna rätt. Det går utomordentligt att förbereda rätten dagen innan. Blir bara bättre av det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dagen innan: Skär löken i bitar. Blanda lagen ( ej grädden) , ge den ett uppkok i en stor hög gryta.
  2. Lägg i steken. Sjud i 1½ timme. Vänd steken efter halva tiden. Låt sedan steken få vila i grytan i 20 minuter. Ställ in hela grytan i kylen när den svalnat.
  3. Innan servering. Skär fina skivor av steken och värm dem i skyn. Tag upp skivorna lägg upp och håll varmt under folie. Sila sedan skyn. Red av den med vetemjöl och töm sedan i grädde. Smaka av såsen.
  4. Serveras med kokt potatis, kokta grönsaker, och "Mormors snabba inlagda gurka" och vinbärsgelé.
  5. Mormors snabba inlagda gurka" Skär gurkan i tunna skivor (osthyvel är bra) Blanda lagen i en skål. Lägg i gurkskivorna. Strö rikligt med fint hackad persilja över. Låt stå en timma för servering, men helst inte längre.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • Lilljeppe 20 mars 2008

    Kanongott! Såsen blandat med potatis och gelé MUMS

  • SEAbjrpn 20 juli 2008

    Hej! Ska prova detta recept är säkert gott. Kram SEA

  • Lennart_58 4 september 2009

    Förlåt det dröjde, men bättre sent än aldrig, hmm, den VAR jättegod, såsen, tror jag svimmar av lycka, du är väl värd 5 smaskiga poäng.

  • allic 3 januari 2010

    Tack för en helt underbar söndagmiddag med familjen. Fick många uppskattande kommentarer. Kommer definitivt att hamna på middagsbordet igen!

  • moamans 4 januari 2010

    Jätte gott och enkelt att göra. Det blev en väldigt uppskattad middag, kommer absolut att göras igen.

  • mamion 12 januari 2010

    Om man tillagar dagen före, ska man då skära upp steken eller låta den vara hel tills dagen efter. Ska man förvara den i kylskåp då under natten?

  • dianah 6 september 2010

    Helt underbart, gjorde dubbel sats av såsen o den gick åt.... kommer att bli en favorit..:)

  • pion8171 28 maj 2012

    Tack för receptet! Ljuvligt gott!

  • farmorgreta61 16 februari 2014

    Väldigt gott och lätt att göra. Kokade den i min tryckkokare i ca 25 min

  • Nojjan69 4 december 2014

    FANTASTIKST GOTT ! Det bästa kött jag lagat någonsin. Köttet ramlar isär bara man tittar på det ! UNDERBART recept! Kommer att göras många, många gånger ! Stort tack !

  • Nojjan69 25 mars 2015

    ÅTERIGEN: Fan... En av de goaste rätter man kan tänka sig !!! En RIKTIG SÖNDAGSSTEK !! I'm lovin' it!!! Sen att ej förglömma: Den goda salladen som bara är ett MÅSTE till! TACK igen !! Har gjort denna rätt ett par ggr & är lika god varje gång !! Kör denna tills jag försvinner ifrån jordens yta.. !! :) Åtminstone varannan söndag !! Yummie !! ;)

  • irrevirre 25 mars 2015

    Åh, vad roligt att höra Nojjan, tack för att du skriver 😄 Mumsa på!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.