Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Portionslax i ugn med citronsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Snabbt, enkelt och fantastiskt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pensla laxbitarna med olivolja och krydda med citronpeppar och salt runt om. Lägg i ugnsform. Ugnsbaka laxen i 225 grader i 10 minuter.
  2. Under tiden gör du såsen. Tvätta citronerna och skala dem med potatisskalare och ta reda på det gula skalet.
  3. Lägg det i en mikrosäker skål och täck med 1 dl vatten och mikra i 1½ min. Häll av vattnet. Finhacka skalbitarna.
  4. Värm crème fraiche tillsammans med buljongtärningen och tillsätt citronskalen. Om såsen blir tjock, så späd med ½ dl vatten.
  5. Serveras med pressad potatis, gröna ärter och en citronklyfta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.