- Serverar: 16 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Fantastiska, knapriga och frasiga vaniljbakelser med vaniljkrämfyllning.
Instruktioner
- Deg:
Mjöla bakbord och kavla ut smördeg till storlek av a4-ark. Pensla med äggula, strö resten av ingredienserna över. Rulla ihop degen som en rulltårta och skär den i 2 ½ cm breda bitar.
- Värm ugnen till 200 grader, vänd bitarna med den skurna sidan uppåt, mjöla bakbordet och degen. Kavla ut degen till en tunn rundel, ungefär lika stor som ett tefat. Smöra och mjöla utsidan och undersidan på åtta dricksglas. Ställ glasen uppochned och lägg degrundlarna ovanpå glasen och slut dem tätt runt glaset. Ställ glasen på en bakplåt med degen överst och grädda i ca 15 minuter till de fått fin färg och är frasiga. Ta dem ut ugnen och låt dem svalna och tar försiktigt loss dem.
- Vanilijkrämen:
Vispa ägg, honung, vaniljfrön/vaniljsocker, och apelsinskal i en skål. Värm grädden i en kastrull tills den nästan kokar. Tillsätt den genast till ingredienserna i skålen medan du vispar snabbt i 30 sekunder. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och rör hela tiden tills krämen blir slät. När krämen är tjock som yoghurt skedar man upp den i degskålarna och låter dem svalna.
Publicerat den
23 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar