Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Portvinskräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En efterrätt från gamla tider, en ljuvlig kräm smaksatt med portvin och som äts halvfrusen med vindruvor. En verklig helgefterrätt! Den kan lagas i förväg, ställas i frysen och tas fram någon halvtimme innan den ska ätas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Snitta vaniljstången och låt den sjuda sakta utan lock ca 10 minuter i kastrull med den tunna grädden och sockret. Lyft kastrullen från värmen och tillsätt portvin och äggulor, en i taget. Låt krämen sjuda upp under vispning, men inte koka.
  2. Vispa krämen tills den svalnat, gärna i kallt vattenbad. Rör sedan ned den vispade grädden och ställ in krämen i frysen, väl övertäckt, ca 2 timmar eller längre.
  3. Servera den halvfrusen med druvor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.