Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Portvinskyckling

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

När jag var i Madrid sist, blev jag bjuden hem tll min gode vän Manuels mamma, hon bjöd på denna enkla men ack så goda maträtt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingklubborna i två delar, salta och peppra, bryn dem runt om, så de får vacker färg. Lägg dem i en gryta.
  2. Skålla tomaterna, dra av skinnet och ta ut kärnorna, hacka dem. Lägg i samma gryta som kycklingen.
  3. Stek löken mjuk, tillsätt vitlöken, stek dem i några min, de får inte ta färg, lägg över i grytan.
  4. Smula sönder buljongtärningen över grytan, häll på portvinet, låt det koka upp, sänk värmen, häll ev på lite vatten, lägg i plommonen och dragon. Smaka av.
  5. Låt grytan småkoka i ca 45 min, eller tills kycklingen är klar, rör om ett par gånger under tiden, så den inte bränns i botten.
  6. Serveras gärna med ugnstekta potatisklyftor och kokta grönsaker eller sallad till.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • dolores 15 mars 2009

    Ber att få tacka Manuels mamma så jätte mycket för denna fantastiska goda och enkla rätt , kommer att lagas fler gånger. Från en riktig "receptoman"

  • anamaria86 26 april 2009

    Hejsan en liten fråga. Detta låter supergott, undrar dock om man kan plocka bort plommonen/russinen eller om det är en nödvändig ingrediens för smakens skull? Tacksam för svar :)

  • puntella 16 mars 2014

    Jösses vad det blev gott! Hade inte förväntat mig det eftersom jag inte gillar frukt i min varma mat, men hade absolut inget emot plommonen (tror inte det blir sa gott med russin....). Eftersom jag glömt köpa klyftpotatis fick jag fixa det själv med följande recept http://www.matklubben.se/recept/frasig_klyftpotatis_77602.html <-- Super goda. Blev en lyckad middag!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.