Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Portvinsmarinerad fläskfilé

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Marinerat kött blir extra mört och får särskilt fin smak. Här får fläskfilén en anstrykning av viltsmak tack vare enbär och portvin i marinaden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet och lägg det i en skål. Krossa enbären. Strö enbären över köttet och häll över portvin. Låt det hela stå och dra i minst 5 timmar.
  2. Ta upp köttet och sila portvinet. Bryn sedan köttet runt om i lite matfett i en stekpanna.
  3. Doppa över lite portvin och låt köttet eftersteka under lock i ca 20 minuter. Vänd filéerna efter halva tiden. Späd ev skyn med mera portvin och smaka av med salt.
  4. Ta upp köttet och håll det varmt. Koka ihop stekskyn och red den med vetemjöl utrört i lite kallt vatten. Låt koka i 3-5 minuter.
  5. Häll i grädde och låt såsen koka tills den tjocknar. Tillsätt resten av portvinet och smaka av med mer salt och eventuellt vitpeppar.
  6. Skär upp köttet i jämna skivor. Häll såsen över skivorna och servera den för sig i en såsskål.
  7. Servera med kokt eller råstekt potatis och kokta grönsaker.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Matmaja1 27 maj 2008

    Äntligen har jag hittat mitt gamla favvorecept från "Spännande Mat"! Tack Queenie!

  • Ankibabe 30 december 2009

    Tack Queenie, i morgon på nyårsafton skall jag bjuda mina vänner på ett av dina recept. Jag har portvin och fläskfile hemma så det passar perfekt! Önskar dig ett Gott Nytt år! Hälsningar Anki

  • Birgersdotter 9 november 2012

    En gammal favorit !! Vansinnigt gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.