- Serverar: 6 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Ett recept som jag fick i från Italien, har inte lagat den förrän nu, fick tummen upp av alla i familjen, även barnbarnen
Instruktioner
- Blanda ihop, portvin, balsamvinäger, olja, vatten, krossad vitlök och timjan. Skär revbenen i mindre bitar, lägg dem i dubbla plastpåsar och häll marinaden över dem, förslut så
luftfritt som möjligt påsarna och ställ dem i en bytta i kylskåpet, vänd påsen några gånger, revbenen skall marineras över natten.
- Nästa dag, ta upp köttet ur marinaden och torka köttet lätt, spar marinaden till att späda grytan med. Skär löken i strimlor och moroten i mindre bitar. Stek revbenen i omgångar och lägg i en gryta, stek lökstrimlorna och morotsbitarna och lägg i grytan. Häll på marinaden , låt det koka upp och sänk sen värmen till att den bara sjuder. Lägg i buljongtärningarna och peppra, tillsätt även cayennepeppar. Låt den småkoka i
ca 2-2½ timma.
- När köttet lossnar från benen så är den klar, tillsätt 1 tsk svartavinbärsgele och grädden red såsen med mjöl, låt den koka upp, klart. Serveras med grönsaker och potatis
Publicerat den
14 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar