Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Portvinsrutor

 
  • Serverar: 30-40 portioner
Skriv ut

Mörk chokladbotten som smaksatts med Fonseca 20 Year Old Tawny (nr 8178). Detta portvin har smak av russin, choklad och valnötter. Chokladtoppingen får också en touch av detta portvin. Alkoholfri variant: Ersätt portvinet med portvinsessens.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj och bröa en långpanna, 30x40 cm. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Om du använder riktigt portvin, kan du med fördel låta en del av russinen ligga och dra i vinet. Tillsätt portvintet eller essensen. Rör ner russinen.
  3. Grädda kakan i 20-40 minuter längs ned i ugnen.
  4. Toppingen: Smält smöret. Blanda hushållsfärgen med grädden och portvinet (alt. essens) och häll i smöret. Tillsätt florsockerret och rör om.
  5. Då kakan svalnat fördelar du toppingen över kakan, och garnerar med hackade valnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.