Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Portvinsrutor med russin och valnötter

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Essenser, aromer och hushållsfärg till detta receptet finns att köpa hos Borgeby Kryddgård och Essensfabriken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin, vatten och portvinsessens. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, russin och de hackade valnötterna och vänd ner i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
  2. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr. Bred ut glasyren över kakan då den svalnat. Garnera efter önskemål.
  3. Hoppas att det skall smaka!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.