Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

Roligt att göra sina egna chips. Lite pyssel i helgen kanske...

Ingredienser

Instruktioner

Skala potatisen och skiva den till tunna skivor i en beredare. Låt skivorna torka på hushållspapper. Sprid ut potatisen på bakplåtspapper på en plåt. Sätt plåten högt upp i ugnen på 200 grader. Grädda tills chipsen blivit krispiga och fått färg . Salta och låt svalna.

Kommentarer (11)

  • gruda 25 januari 2008

    BEhövs ingen olja eller något? :)

  • amaliakajsa 18 augusti 2008

    Bra att man inte behöver fritera =) goda och krispia!! :)

  • _devilyn_ 9 oktober 2008

    Åh... det här måste jag ju testa nån kväll, jag som även är "chipsoman"

  • Reiko 21 december 2009

    Detta måste jag bara testa :) nyttigare och man kan säkert lägga på andra kryddor om det skulle önskas :D Tack för receptet~!

  • gika78 11 maj 2010

    HAr ni testat??? Blev de goda???

  • skrivbok 29 juni 2010

    Låter smarrigt! Är själv kanske lite av en chipsoman, som någon annan redan uttryckt det, så jag måste prova detta! :)

  • Soz 5 mars 2011

    Har testat, chipsen är i ugnen just nu och är snart klara!! det ska bli spännande och se resultatet!!

  • Bluee 8 maj 2011

    Ska skicka in chipsen i ugnen när ugnen är varm.. skriver om dom blev goda! Om de blir failade kan det bero på att dom blev sjukt tunna :/

  • scrabble 2 mars 2012

    Aah! Jag har friterat chips dvs. tunnskivad potatis i fritös men det här verkar ju nyttigare :) Ska testa det i helgen!

  • ragnardivis 6 oktober 2012

    Jag ändrade receptet lite och hade i olja men det blev inte så bra och jag råkade salta lite för mycket

  • lindaelm 15 december 2012

    ungefär hur länge ska man ha dom i ungnen?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.