Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis-, dill- och currybiffar med laxsallad och gräslöksyoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en underbart god och moderniserad variant av den hederliga potatisbullen. Själva potatisbullen är även god att servera bara som den är eller med det tillbehör du gillar bäst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg potatisen i kokande saltat vatten och sjud 20 minuter. Skala potatisen och mosa den med en gaffel. Blanda potatismoset med ägg, smör, dill, curry, vitlök och spansk peppar och smaka av med salt. Ställ åt sidan att kallna.
  2. Gräslöksyoghurt: Blanda ingredienserna. Salta och peppra.
  3. Laxsallad: Koka laxen i saltat vatten ca 15 minuter. Lägg upp laxen på ett fat, dela den i bitar med en gaffel och låt svalna. Blanda laxen med de övriga ingredienserna.
  4. Dressing: Blanda ingredienser och ringla över salladen.
  5. Forma potatismoset till en lång rulle och dela den i 12 jämna bitar. Forma bitarna till platta bullar och vänd dem i kokosen. Fräs bullarna i kokosfettet på medeltemperatur tills de blivit gyllene.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.