Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis med örtvinägrett

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Denna sallad är perfekt om du vill ha en rätt med färg och elegans. Den fräscha vinägretten passar bra till de mjälla nypotatisarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba potatisen väl. Dela stora potatisar i munsstora bitar. Koka upp rikligt med vatten tillsammans med buljongtärningen. Lägg i potatisen och koka den i ca 10 minuter eller tills den precis har blivit mjuk. Låt potatisen rinna av. Låt den svalna något.
  2. Strimla paprikan. Halvera cocktailtomaterna. Skär löken i tunna klyftor. Lägg potatisen i en skål tillsammans med paprika, tomater, lök, basilika och peppar. Blanda väl.
  3. Lägg mynta, timjan, oregano, kapris, vinäger och olja i en burk med skruvlock. Sätt på locket och skaka burken tills dressingen är blandad.
  4. Häll dressingen över salladen och vänd runt så att allt blandas väl. Förvara i kylen tills potatisarna är kalla och smakerna väl blandade.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.