Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis, morot och purjolökssoppa.

(1 kommentar)  
Potatis, morot och purjolökssoppa. Potatis, morot och purjolökssoppa.
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En krämig god soppa som passar jättebra till lunch och middag. Går att frysa in så bara att göra ett storkok direkt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skala och skiva potatisarna och morötter. Strimla purjölöken och stek i smör tills de mjuknat.
  2. Lägg i potatisen, morötterna, rosmarin, körvel, dragon, grönsaksbuljongtärningar och vatten.
  3. Låt koka i 15 minuter. Mixa sedan sönder grönsakerna.
  4. Häll i mjölken och hälften av crème fraichen. Låt soppan koka upp och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera soppan med en klick crème fraiche och strö över persiljan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • enjoylife 20 oktober 2014

    En jättefin god och härlig soppa. Jag använde turkisk yoghurt istället för creme fraiché. För mer smak ta mer av morot eller kanske palsternacka. Men smakerna ifrån trädgårdskryddorna gör den härlig i smaken tycker jag.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.