Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis- och chèvrepaj med nötter

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En smakrik paj!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Finfördela fettet i mjölet och bakpulvret till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den tunt i en pajform (ca 26 cm i diameter). Sätt formen i kylen ca 15 minuter.
  3. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av och svalna något och skär dem sedan i skivor. Skiva salladslökarna tunt.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Varva blandningen med potatis och lök i formen. Täck med ostskivorna (ostkanterna kan vara kvar), strö över nötter eller kärnor. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat, 25-35 minuter.
  5. Servera pajen varm eller kall med sallad. Den är också god till grillat kött och rökt lax.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.