Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis- och jordärtskockssoppa med bacon

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Jordärtskockorna blir till ett nytt tillskott i den klassiska potatis- och purjolökssoppan. Knaprigt bacon är gott till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatis och jordärtskockor i mindre bitar. Ansa och strimla purjolök och sellerin.
  2. Fräs purjo och selleri i 2 msk smör i en stor kastrull. Tillsätt potatis, jordärtskocka, buljongtärningar, vatten, lagerblad och timjan.
  3. Koka tills potatisen och jordärtskockorna är mjuka, 20-25 minuter. Rör runt i soppan med en visp så att grönsakerna mosas sönder till önskad konsistens. För en helt slät soppa, använd en mixer/stavmixer.
  4. Strimla baconet och fräs i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Tillsätt crème fraiche och hackad persilja i soppan. Smaka av med 3/4 tsk salt och 2 krm peppar. Servera soppan med bacon, bröd och en vällagrad ost.
  6. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mafia 22 december 2009

    Mums, vad gott det är med soppa. Den här var perfekt

  • imellis 23 maj 2010

    Jättegod soppa! Använde vegetarisk bacon och grönsaksbuljong, funkar lika bra! (:

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.