Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis- och köttfärsfrestelse

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Perfekt middag och lunch Funkar även super bra till julbordet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º. Hacka löken och fräs den i matfettet.
  2. Ta upp den stekta löken och stek färsen tills den blivit genomstekt, blanda i löken mot slutet. Salta och peppra.
  3. Skala och strimla potatisen och lägg hälften av potatisen i en smord ugnssäker form, salta och peppra. Häll över den stekta färsen och hälften av osten.
  4. Lägg på resten av potatisen, salta och peppra och häll över grädden.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter, ta ur formen och häll över resten av osten och låt sedan formen stå i ugnen i ytterligare 25 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  6. Täck med aluminiumfolie mot slutet om osten får för mycket färg.
  7. Servera rykande het med kokta grönsaker och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.