Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Gott och lättsamt. Detta har jag exprimenterat fram själv så måtten är ungefärliga, men jag gillar att det inte blir lika mäktigt som när man använder grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs köttfärsen med lök och vitlök. När färsen är stekt, häll krossade tomater över. Salta och peppra och låt det puttra en kvart.
  2. Skala och skiva potatisen. Varva potatis och färs i en ugnsform. Koka upp ca 7,5 dl buljong och häll det över potatisen och färsen. ( mängden vätska kan variera utifrån vilken potatis man använder) Ställ i en 175 grader varm ugn och grädda ca. 45 minuter eller tills potatisen är mjuk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.