Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis- och köttgrillspett med bacon och champinjoner

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En hel måltid på en pinne! Det här receptet hittade jag på inför en grillning vid havet som krävde att saker skulle vara förberedda och lätta att tillaga och äta väl där.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att putsa fläskfilén och dela i mindre bitar. Lägg dem i en bunke och täck över med marinaden och massera in i köttet. Täck över bunken och ställ kallt.
  2. Använder du grillspett av trä, lägg dem i vatten. Putsa champinjonerna och smörj in dem med olivolja och salt och peppar.
  3. Putsa potatisen och koka tills färdiga i saltat vatten, ca 20 minuter. Låt svalna (dock ej bli kalla) och täck dem sedan med 2 msk olivolja. Skär baconbitar som passar runt potatisen, vira runt potatisen och trä på spettet. Se till att skarven på baconen går genom spettet så att de stannar på potatisen.
  4. Varva sedan bitar av potatis med bacon, champinjoner och kött. Grilla eller tillaga i ugn tills att de fått en fin färg och köttet är genomlagat.
  5. Servera tillsammans med en god sås, lite bröd t ex foccacia och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.