Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis- och kumminbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Saftigt potatisbröd som är mättande och gott. Perfekt att baka när man får potatis över från gårdagens middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mosa potatisen i en bunke. Tillsätt salt, kummin, 1½ dl av mjölken och rågmjöl. Blanda ihop till en jämn massa. Värm resten av mjölken (1 dl) till ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt den ljumma mjölken. Häll jästblandningen över rågmjölsblandningen, blanda och tillsätt vetemjölet. Arbeta degen ordentligt och låt den jäsa under bakduk i 45 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och bröa en brödform, 1½ liter. Fördela degen i formen och låt den jäsa under bakduk i ytterligare 45 minuter.
  3. Spreja eller pensla brödet med vatten och toppa med dinkelflingor. Grädda brödet längst ner i ugnen i 10 minuter. Sänk värmen till 200 grader och grädda brödet i ytterligare 30-35 minuter. Låt det svalna på ett galler utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.