Saftigt potatisbröd som är mättande och gott.
Perfekt att baka när man får potatis över från gårdagens middag.
Instruktioner
- Mosa potatisen i en bunke. Tillsätt salt, kummin, 1½ dl av mjölken och rågmjöl. Blanda ihop till en jämn massa. Värm resten av mjölken (1 dl) till ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt den ljumma mjölken. Häll jästblandningen över rågmjölsblandningen, blanda och tillsätt vetemjölet. Arbeta degen ordentligt och låt den jäsa under bakduk i 45 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj och bröa en brödform, 1½ liter. Fördela degen i formen och låt den jäsa under bakduk i ytterligare 45 minuter.
- Spreja eller pensla brödet med vatten och toppa med dinkelflingor. Grädda brödet längst ner i ugnen i 10 minuter. Sänk värmen till 200 grader och grädda brödet i ytterligare 30-35 minuter. Låt det svalna på ett galler utan bakduk.
Publicerat den
8 oktober 2014
Liknande recept
Skriv kommentar