Det här är en underbar rätt med palsternacka och potatis.
Instruktioner
- Skala palsternackan och potatisen och skär dem i tärningar, ca 2 cm stora. Kärna ur oliverna med hjälp av en urkärnare eller med en kniv.
- Värm upp olivoljan i en tjockbottnad kastrull. Sänk värmen och fräs purjolöken cirka 2 minuter utan att den tar färg.
- Tillsätt palsternacks- och potatistärningarna. Höj värmen och stek tills rotfrukterna mjuknat lite, cirka 5 minuter.
- Tillsätt vitlök och rosmarin. Häll i buljongen och fonden och låt koka upp. Låt soppan sjuda med lock tills palsternackan är mjuk, cirka 10 minuter. Tillsätt oliverna och sjud ytterligare ett par minuter.
- Servera soppan i fyra djupa tallrikar och fördela fetaosten över. mal över lite svartpeppar. Servera gärna soppan med grissini inlindade i parmaskinka.
Publicerat den
29 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar