Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis- och palsternackssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en underbar rätt med palsternacka och potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala palsternackan och potatisen och skär dem i tärningar, ca 2 cm stora. Kärna ur oliverna med hjälp av en urkärnare eller med en kniv.
  2. Värm upp olivoljan i en tjockbottnad kastrull. Sänk värmen och fräs purjolöken cirka 2 minuter utan att den tar färg.
  3. Tillsätt palsternacks- och potatistärningarna. Höj värmen och stek tills rotfrukterna mjuknat lite, cirka 5 minuter.
  4. Tillsätt vitlök och rosmarin. Häll i buljongen och fonden och låt koka upp. Låt soppan sjuda med lock tills palsternackan är mjuk, cirka 10 minuter. Tillsätt oliverna och sjud ytterligare ett par minuter.
  5. Servera soppan i fyra djupa tallrikar och fördela fetaosten över. mal över lite svartpeppar. Servera gärna soppan med grissini inlindade i parmaskinka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.