Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis- och purjolökssoppa med timjan

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en enkel och lättlagad klassiker. Servera varm eller kall. Kall soppa byter namn till vichyssoise. Använd en mjölig potatissort. Receptet går utmärkt att dubblera.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och skär den i skivor. Ansa purjolöken och strimla den. Ta undan en halv dl till servering. Skala och hacka vitlöksklyftan fint.
  2. Fräs potatis, purjolök och vitlök i smör utan att löken tar färg. Strö över timjan, salt och peppar. Häll på buljongen och koka tills potatisen faller sönder.
  3. Vispa soppan eller mixa den helt slät.
  4. Servera med lite purjolök till varje portion och ett gott bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.