Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis-och rotfruktsgratäng

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Den här här himla god, försöker äta den så ofta jag hälsar på hos mamma och pappa.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Skär dem i cirka 1/2 cm tjocka strimlor. Lägg potatis- och rotfruktsstrimlor i en smord, ugnssäker form tillsammans med vitlöken. Blanda grädde och mjölk. Smaksätt med salt och peppar och häll blandningen över rotfruksstrimlorna. Tryck till med en sked så att ytan blir jämn. Grädda mitt i ugnen 40-50 minuter.Gratängen ska vara gyllenbrun och lätt krämig när den är färdig.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Heisjo 18 mars 2008

    Jättegott! Jag använde matlagningsgrädde 4% och pressad vitlök. Lägger in en bild i veckan!

  • Heisjo 20 mars 2008

    Här kommer den utlovade bilden!

  • Disen 23 oktober 2008

    Testade detta igår och den var som du sa...himla god. Jag stekte en kotlett o hade till. Kommer att göra den fler gånger. Högsta betyg från mig. Tack för receptet. Mvh Disen

  • marilyn 27 september 2010

    Jättegod gratäng! Blandade i lite purjolök och åt stekt kycklingfilé till. Super!!

  • kickan51 16 oktober 2014

    Nyss avnjutit denna goda gratäng tillsammans med fläskytterfilé

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.