Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis- och rotfruktsgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

God som den är. Brukar äta den tillsammans med bräckt kassler.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 250 grader. Blanda moset med osten. Smörj en ugnsfast form. Bred ut moset likt ett pajskal så att det kommer upp på kanterna.
  2. Skala palsternackorna och morötterna och skär i slantar. Hacka löken. Fräs grönsakerna i lite matfett till de fått fin färg. Salta och peppra.
  3. Tillsätt buljongtärningen och vattnet. Sjud under lock i ett par minuter och sedan utan lock tills nästan alla vätska kokat bort.
  4. Fyll mosformen med grönsakerna och fördela ströbrödet över.
  5. Gratinera i ca 10 minuter. Serveras med kassler om man så vill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.