Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis och ruccolasoppa med krutonger

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En soppa och lite goda tillbehör så får du en jättegod och trevlig måltid! Välj gärna ett surdegsbröd med hårda kanter och den vildvuxna ruccolan med pepprig smak!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Slå olivolja på botten av en kastrull. Hacka löken, skiva vitlöken, och tillsätt dem. Stek i 5 minuter på medelstark värme så att det hela blir gyllenfärgat. Tillsätt potatis och buljong. Låt koka 20 minuter under lock så att potatisen blir mer än genomkokt.
  2. Finhacka ner ruccolan, salta och peppra. Rör om med en ballongvisp så att potatisen bildar en tjockare konsistens med buljongen. Den ska inte bli helt slät, potatisbitar ska finnas kvar.
  3. Runda av om du så önskar med en halv deciliter grädde.
  4. Tärna lantbrödsskivorna med sina kanter. Stek dem i en inoljad panna. Salta brödet en smula.
  5. Häll upp soppan i tallriken , brödet kan läggas direkt i och så en liten klick med pesto ovanpå!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.