En soppa och lite goda tillbehör så får du en jättegod och trevlig måltid!
Välj gärna ett surdegsbröd med hårda kanter och den vildvuxna ruccolan med pepprig smak!
Instruktioner
- Slå olivolja på botten av en kastrull. Hacka löken, skiva vitlöken, och tillsätt dem. Stek i 5 minuter på medelstark värme så att det hela blir gyllenfärgat.
Tillsätt potatis och buljong. Låt koka 20 minuter under lock så att potatisen blir mer än genomkokt.
- Finhacka ner ruccolan, salta och peppra.
Rör om med en ballongvisp så att potatisen bildar en tjockare konsistens med buljongen.
Den ska inte bli helt slät, potatisbitar ska finnas kvar.
- Runda av om du så önskar med en halv deciliter grädde.
- Tärna lantbrödsskivorna med sina kanter.
Stek dem i en inoljad panna. Salta brödet en smula.
- Häll upp soppan i tallriken , brödet kan läggas direkt i och så en liten klick med pesto ovanpå!
Publicerat den
23 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar