Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis- och skinkpanna

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är ett fiffigt sätt att använda överbliven potatis på. Kombinera den med skinka, ost och broccoli för en smakrik ensamrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Häll margarinet i en fettsnål stekgryta och ställ åt sidan.
  2. Ansa, skölj och skär salladslöken i ringar. Tärna den kokta potatisen samt skinkan. Förväll broccolibuketterna.
  3. Blanda 75 g av osten med kesella, mjölk, gräddfil, salladslök, parmesan och svartpeppar. Blanda ordentligt.
  4. Tillsätt potatis, broccoli och skinktärningar till ostblandningen. Blanda noggrant. Skeda upp potatisblandningen i stekgrytan och jämna till ytan. Strö över resten av osten.
  5. Täck grytan ordentligt med folie. Baka i ugnen ca 20 minuter. Ta av folien, grädda den gyllenbrun och tills allt är genomvarmt, ytterligare ca 10 minuter. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.