Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis- och sparrisgratäng med getost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vegetarisk gratäng som kan serveras som ensamrätt eller med lite kallskuret till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala potatisen, skiva den tunt och stek i olivolja tills den mjuknar och får lite färg runt kanterna. Skiva vitlöken och blanda ner i potatisen mot slutet. Krydda med lite salt och peppar och lägg över i en ugnsform. Häll över grädden.
  3. Koka sparrisen i lätt saltat vatten ca 3 minuter. Häll bort vattnet och lägg sedan sparrisen på potatisen. Skiva mandeln och rosta den sedan lite lätt i en torr stekpanna. Skär getosten i skivor och fördela ovanpå sparrisen. Ringla sist över honung och strö över mandeln.
  4. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.