Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis och svampgratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En mycket god variant av en vanlig fransk potatisgratäng

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i tunna skivor och spola bort det mesta av stärkelsen i kallt vatten. Låt rinna av.
  2. Ansa och skär svampen i bitar. Stek i litet smör tills fukten kokat in och svampen fått lite färg
  3. Smöra en ugnsform ordentligt och varva potatis och svamp. Strö salt,peppar, riven ost, vitlökshack och torkad timjan mellan varven. Häll på grädden och strö lite ströbröd över och klicka på smör.
  4. Grädda i 180 grader, 50-60 minuter.Känn med sticka att potatisen är mjuk

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bodilla 1 september 2008

    Jättegott!! Verkligen en trevlig gratäng.Det får bli fler gånger! Tack!/Bodil

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.