Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis- och svampsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här krämiga soppan får en extra piffig smak från det rökta bogfläsket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort ev svål på fläsket. Tärna fläsket fint. Skala och skölj moroten, snitta upp purjolöken och skölj den noga. Skala och skölj selleri och potatis. Tärna alla grönsaker fint. Strimla purjolöken.
  2. Bryn fläsket på svag värme i en stor grytan. Tillsätt ev matfett.
  3. Tillsätt grönsaker och potatis och låt dem fräsa med en kort stund. Häll på grönsaksbuljongen, låt det koka upp. Låt alltsammans sjuda under lock på medelvärme, 15-20 minuter tills potatisen är mjuk.
  4. Putsa under tiden champinjonerna, skär bort en bit av foten. Skiva svampen fint och droppa över citronsaften.
  5. Ta upp potatisen och mosa den lite med en potatisstöt. Blanda ner den mosade potatisen i soppan. Smaka av med lite salt och peppar.
  6. Smält lite matfett i en stekpanna. Fräs svampen några minuter. Häll upp soppan i djupa tallrikar. Fördela champinjonerna och garnera med färsk timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.