Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis och tomatgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

lite annorlunda

Ingredienser

Instruktioner

Skala potatisen och skär den i ett par mm tunna skivor. Skär tomaterna i ½ cm tjocka skivor. Skala och finhacka löken. Smörj en gratängform med lite olja. Lägg den finhackade löken i botten på formen och varva potatis, tomatskivor och finhackad vitlök ovanpå Krydda med oregano, salt och peppar och ringla över olivoljan. Grädda formen i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 45 minuter i 200 grader. Strö över hackad färsk basilika och servera gratängen till grillat kött.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.