Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis & purjolökssoppa från Bretagne

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En svensk klassiker, trodde du? Nejdå...

Ingredienser

Instruktioner

Skala potatisen och skär i bitar. Skölj purjon och skär den också i bitar. Häll vatten och vin i en kastrull. Lägg i potatis, purjo och buljongtärningarna. Koka upp. Skölj linserna och häll dom i grytan. Rör om. Koka ca 20 minuter. Dra bort från plattan. Ställ en stekpanna på plattan istället. Lägg i smöret och låt det smälta. Mixa soppan slät med en stavmixer. Riv sedan vitlöken i det smälta smöret och rör om en kort stund. Häll i musslorna och låt fräsa med några minuter. Häll över smör och musslor i kastrullen. Tillsätt 2 tsk timjan . Rör om och låt stå ca fem minuter för att smakerna ska blandas. En kraftig vit Bordeaux passar bra till, eller något spanskt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.