Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisbakelser till kött

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Härligt sätt att servera potatis på.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och koka potatisarna i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och mosa potatisarna. Tänk på att moset ska spritsas, varför det måste vara helt fritt från potatisbitar. Rör ned olja samt två äggulor. Smaka av med salt, vitpeppar och hackad dill. Låt moset svalna så blir det lättare att spritsa. Spritsa, eller forma, moset till små marängliknande toppar på plåt. Gratinera i 225 graders ugn till dess de fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lennart_58 12 augusti 2009

    Men kära du, smarrigt, smarrigare, smarrigast. Vilket potatisrecept. Full poäng. Lennart.

  • Bumbis 13 september 2010

    Väldigt goda och fina. Serverade till helstekt fläskytterfilé och lite sås. Kommer absolut att göras igen. Tack

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.