Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisbåtar med lax

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Igår kväll testade jag lite förrätter inför nyårsmiddagen, bla dessa goda potatisbåtar. Jag använde BD-FISK´s rosepeppar rökta lax, en lax som är mer mild rökt än den kallrökta. Potatisbåtarna kan ätas kalla eller ljumna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta potatisarna och koka dem med skalet på, de ska inte vara överkokta. Dela potatisarna mitt itu på längden. Bäst passar mandel- eller sparrispotatis. Men jag kokade större bintjepotatis och det gick bra (det var den sorten jag hade hemma).
  2. Krydda créme fraichen med salt och peppar och rör i citronsaften. Hacka dillen och rör i. Här tog jag och rörde i löjrom i créme fraiche blandningen, eftersom jag inte förmår mig att stoppa svart kaviar i munnen.
  3. Skär laxen i 3 cm breda strimlor. Lägg potatishalvorna på en tallrik. Klicka på créme fraiche röran. Rulla ihop laxremsorna och lägg dem ovanpå CF röran. Jag hackade laxen i små bitar och strödde över istället.
  4. Dekorera med dill och ev en citronklyfta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.