Igår kväll testade jag lite förrätter inför nyårsmiddagen, bla dessa goda potatisbåtar. Jag använde BD-FISK´s rosepeppar rökta lax, en lax som är mer mild rökt än den kallrökta. Potatisbåtarna kan ätas kalla eller ljumna.
Instruktioner
- Tvätta potatisarna och koka dem med skalet på, de ska inte vara överkokta. Dela potatisarna mitt itu på längden. Bäst passar mandel- eller sparrispotatis. Men jag kokade större bintjepotatis och det gick bra (det var den sorten jag hade hemma).
- Krydda créme fraichen med salt och peppar och rör i citronsaften. Hacka dillen och rör i. Här tog jag och rörde i löjrom i créme fraiche blandningen, eftersom jag inte förmår mig att stoppa svart kaviar i munnen.
- Skär laxen i 3 cm breda strimlor. Lägg potatishalvorna på en tallrik. Klicka på créme fraiche röran. Rulla ihop laxremsorna och lägg dem ovanpå CF röran. Jag hackade laxen i små bitar och strödde över istället.
- Dekorera med dill och ev en citronklyfta.
Publicerat den
28 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar