Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisbiffar med mynta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En vegetarisk rätt. Vill man ha en hetare biff kan man tillsätta ett par teskedar chilipeppar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk ca 10 minuter om bitarna är ganska små. Hacka under tiden löken fint.
  2. Blanda den hackade löken med citronjuice, mynta och salt. Mosa den färdigkokta potatisen och tillsätt chilipulver, kummin och koriander.
  3. Dela moset i 8 bitar. Tulla varje bit till en boll, gör en fördjupning och peta i lite av mynta och lökblandningen. Täpp till öppningen och platta ut moset till en biff.
  4. Häll olja i en stekpanna, vänta tills pannan blivit varm, stek sedan biffarna ett par minuter per sida.
  5. Servera biffarna med rårörda lingon, rivna morötter och en klick matlagningsyoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.