Vad är väl ljuvligare än en skiva nybakat, varmt bröd där smöret smälter? Prova det här goda matbrödet som blir extra mustigt och näringsrikt med råriven potatis.
Instruktioner
- Ta fram en form som är ca 23 cm lång och smörj den med olja. Blanda potatis, vetemjöl, grahamsmjöl och salt väl i en skål. Tillsätt honung.
- Slå vattnet i en bunke och smula ner jästen i vattnet. Häll vätskan i skålen med de torra ingredienserna, blanda och knåda snabbt ihop degen. Lägg degen i en oljad skål och låt jäsa på varm plats i en timma.
- Knåda degen väl cirka fem minuter och forma den till en avlång limpa. Lägg degen i formen och låt jäsa 45 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda brödet i ugnen 35-40 minuter tills det är gyllene. Låt svalna i formen fem minuter och stjälp sedan upp på ett galler. Servera brödet ljummet eller låt det svalna helt.
Publicerat den
14 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar