Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisbröd

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Potatisen är en fin ingrediens i bröd eftersom den gör brödet saftigt och gott. Det här stora brytbrödet passar utmärkt för buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader.
  2. Rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och salt. Riv potatisen och blanda ner den i degvätskan. Tillsätt rågmjölet och det mesta av vetemjölet. Spara lite till utbakningen.
  3. Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Arbeta ev in lite mera mjöl.
  4. Rulla ut degen till en längd. Skär den i 30 lika stora bitar. Forma degbitarna till små, runda bullar.Lägg dem tätt ihop på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Grädda potatisbröden mitt i ugnen ca 35 minuter. Låt dem svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.