Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisbröd bakat i kastrull

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Snabbt att röra ihop på kvällen och jäser över natten så att man lätt kan få hembakt bröd direkt på morgonen. Bröden blir jättesnygga och rustika, som köpta på finbageri, även om man skulle tappa degen i kastrullen. Laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv potatisen på den fina sidan av rivjärnet. Rör ut jästen med lite vatten i en rymlig bunke. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en deg. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa över natten eller ca 10 timmar i rumstemperatur.
  2. Sätt ugnen på 250 grader och låt en ugnssäker kastrull (alltså inga plastskaft!) värmas med.
  3. Stjälp upp degen i ett stycke med hjälp av en slickepott, ner på ett mjölat bakbord. Degen är nu väldigt lös. Ta hjälp av slickepotten för att vika degen ett par gånger, från vänster till höger, uppifrån och ner tills du känner att degen håller ihop och får en rund form. Degen ska alltså inte knådas nu, det är viktigt att man inte trycker ut luften som bildats. Låt vila tills ugnen blivit varm.
  4. Ta ut kastrullen från ugnen, Strö lite mjöl i bottnen och stjälp ner degen i kastrullen. Baka i 15 minuter på 250 grader och sänk sedan värmen till 200 grader och baka i ytterligare 15-20 minuter.
  5. Stjälp ut brödet ur kastrullen, använd en matkniv och lossa kanten om det fastnat någonstans, och låt sedan brödet svalna helt på ett bakgaller.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.