Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisbröd med kantareller

 
Skriv ut

Ett enkelt bröd som du kan blanda med din egen smaksättning om du inte vill ha kantareller i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna potatisarna och fräs tillsammans med schalottenlök och kantareller. Ställ åt sidan så länge.
  2. Ljumma vattnet till fingervarmt. Tillsätt oljan. Finfördela jästen i en bunke. Häll över det ljumma vattnet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl så att den blir smidig.
  3. Blanda försiktigt i potatis, kantareller och lök. Strö över lite mjöl och jäs under duk i ca 60 minuter.
  4. Värm ugnen till 275 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut till ovala eller runda bröd. Jäs igen i 35 minuter. Pensla bröden med kallt vatten. Grädda på den nedersta falsen i ugnen i 10 minuter. Sänk temperaturen till 225 grader och pensla bröden med kallt vatten igen. Grädda ytterligare i 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.