Ett enkelt bröd som du kan blanda med din egen smaksättning om du inte vill ha kantareller i.
Instruktioner
- Tärna potatisarna och fräs tillsammans med schalottenlök och kantareller. Ställ åt sidan så länge.
- Ljumma vattnet till fingervarmt. Tillsätt oljan. Finfördela jästen i en bunke. Häll över det ljumma vattnet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl så att den blir smidig.
- Blanda försiktigt i potatis, kantareller och lök. Strö över lite mjöl och jäs under duk i ca 60 minuter.
- Värm ugnen till 275 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut till ovala eller runda bröd. Jäs igen i 35 minuter. Pensla bröden med kallt vatten. Grädda på den nedersta falsen i ugnen i 10 minuter. Sänk temperaturen till 225 grader och pensla bröden med kallt vatten igen. Grädda ytterligare i 15 minuter.
Publicerat den
21 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar